Domaine Rimbert
Jean-Marie Rimbert
Histoire
Création du domaine :1996
Superficie des vignes : 26ha
Culture : Agriculture Biologique et Biodynamique
Certification : AB, Euro leaf
Originaire de Provence, Jean-Marie fut séduit par les fortes pentes et les sols schisteux de Saint Chinian et décide de s’y installer en 1996, année de naissance de son fils.
Certaines parcelles du vignoble comptent des vignes de plus de 100 ans.
Sa philosophie est basée sur une culture respectueuse de l’environnement, ce qui l’a conduit à pratiquer l’agriculture biologique en 2003, certifiée dix ans plus tard en 2013.
Ses vins sont fruités et juteux, en partie parce qu’ils sont peu alcoolisés, et également car Jean Marie recherche la buvabilité et cherche à faire des vins agréables à boire, à partager entre amis.
Outre les vins issus des raisins qu’ils cultivent eux-mêmes, ils produisent également des vins de négoce afin d’élargir leur gamme et les plaisirs.
Domaine Rimbert
Jean-Marie Rimbert
Story
Establishment :1996
Surface : 26ha
Culture : Organic and Biodynamic Farming
Certification : AB, Euro leaf
Native from Provence, Jean-Marie had been seduced by the strong slopes and schist soils of Saint Chinian. That’s why he decided to settle there in 1996 the same year when his son was born.
Some of the plots of the acre-estate are older than 100 years.
His philosophy is based od a respectful culture of environment which has led him to practice biological agriculture in 2003, certified 10 years later in 2013.
His wines are fruity and juicy, one of the reasons is the low alcoholic level. Jean-Marie is looking for drinkability and want to make pleasant wines to share with friends.
Apart from wines stemming from grapes that he grows himself; they produce also wines from wine trade in purpose to expand their gamma and pleasure.
Domaine Rimbert
Jean-Marie Rimbert
ドメーヌ・ランベール
Story
設立年:1996年
畑面積:26 ha
栽培:ビオ栽培、ビオディナミ栽培
認証:AB、ユーロリーフ
プロヴァンスの農家出身であるジャン=マリ・ランベールは1996年、息子が誕生したこの年にサン・シニアン地区の急斜面でシスト土壌を持つ土地に魅了され購入。
ブドウ畑には樹齢100年を超える古木の区画もある。環境を傷つけない方法で栽培したいという彼の哲学から2003年より有機栽培が始められ、その10年後には認証を取得。
アルコールが低く、みんなが楽しく過ごしながら飲み心地のいいワインを目指していることもあり、彼のワインはフルーティーでジューシー。自分たちで育てたブドウから造るワインのほかに、ネゴスワインも造っている。